top of page
20230310-CH5A1610.jpg

Farid Sheek

Uitvoerend componist 

Farid Sheek is een getalenteerde componist en muzikant, wonend in Rotterdam. Geboren in Isfahan, Iran in 1994, als zoon van een bekende Iraanse muzikant, groeide Farid op met de klanken van traditionele Oosterse muziek. Van jongs af aan ontwikkelde hij zijn talent voor de piano en het Iraanse percussie-instrument de daf, waarin hij zich verder specialiseerde aan het Conservatorium in Isfahan.

 

Op zijn zeventiende emigreerde Farid naar Nederland, en vervolgde zijn muziekcarrière aan het Albeda College in Rotterdam en aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar ontwikkelde hij zich als componist.

 

In zijn composities staat Farid Sheek bekend om het genreoverstijgend combineren van Oosterse en Westerse invloeden, klassieke en hedendaagse muziek. Met zijn muziek slaagt hij erin bruggen te slaan tussen verschillende culturen, en mensen bij elkaar te brengen. In zijn muziek vloeien de traditionele Perzische klanken uit zijn jeugd moeiteloos over in klassieke Westerse muziek en zelfs hedendaagse muziek.

 

In 2015 componeerde Farid de filmmuziek voor Dance Iranian Style, een Iraans-Nederlandse documentaire die genomineerd werd voor het Nederlands Film Festival en het New York Film Festival. Tegenwoordig werkt Farid met grote namen zoals Ahmad Joudeh, het Residentie Orkest en Maya Fridman en is hij regelmatig te zien op grote locaties in Nederland en in het buitenland. In 2022 heeft Farid nog opgetreden voor de koninklijke familie in het Paleis Noordeinde in Den Haag, dat lovend werd ontvangen. Daarnaast is Farid actief in verschillende projecten, waarin hij ernaar blijft streven om culturen bij elkaar te brengen door middel van muziek.

Anker 1

Sabr Ensemble

World  | Opera | Persian | Contemporary 

Sabr Ensemble.jpg
Maya Fridman Muziekgebow.jpeg

Oost & West

Classical | East West

Saye Roshan

World music | Classical | Persian contemporary 

farid sheek & mohsen masoumi.jpg

Parso Quartet

Opera | fusion | Classical

Ahmad Joudeh

Persian Spiritual 

Meer info
20220707_Farid Sheek_Vlucht_Anna Smakman_HR-0048.jpg
bottom of page