top of page

IN TWO MINDS

KALPANARTS | KALPANA RAGHURAMAN


Een muzikale dansvoorstelling over macht, manipulatie en volgzaamheid.


“Echte macht vereist geen arrogantie, een lange baard en een blaffende stem. Ware macht wurgt je met zijden linten, charme en intelligentie” - Slavoj Žižek

‘In Two Minds’ is een samenwerking met celliste Maya Fridman (Rusland) en Farid Sheek (Iran) die de daf bespeelt; een Perzisch/Koerdisch percussie instrument. Choreograaf Kalpana Raguraman onderzoekt met hen en de vijf dansers, de principes van macht. Wat zijn de strategieën die leiders inzetten om hun volgelingen aan zich te binden en hoe zorgen de volgelingen ervoor om in de gratie te vallen bij hun ‘meester’.

Kalpana Raguraman is geïnspireerd door macht en mythologie‘In Two Minds’ is onder meer geïnspireerd op de complexe meester-leerling-relatie die voortkomt in de Indiase mythologie en de actuele Iraanse en Russische machtsstructuren.

Kalpanarts is het dansgezelschap van duo Kalpana Raghuraman (artistiek leider & choreograaf) en Gysèle ter Berg (zakelijk leider & artistic associate). In 2015 richtten zij samen Kalpanarts op. Er was geen twijfel over mogelijk: samen zouden zij het stoffige stigma over Indiase dans tenietdoen, en het mystieke en veelzijdige van talloze Indiase bronnen blootleggen op een manier die past bij vandaag de dag.


Door Indiase klassieke dansvormen samen te brengen met urban- en hedendaagse dans, creëert Kalpanarts een genre overschrijdende danstaal. Door het gebruiken van andere inspiratiebronnen dan enkel Westerse, en het inzetten van performers uit verschillende culturen, worden de kaders van hedendaagse dans opgerekt. Maatschappelijke en aansprekende onderwerpen dienen als basis.


Коментарі


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page