top of page

Deze acteurs en muzikanten maken met hoofdrolspeler Bert Visscher muziektheatervoorstelling Ripperda


De cast voor de muziektheatervoorstelling Ripperda die deze zomer in Winsum opgevoerd wordt door Zummerbühne is compleet.

Nadat eerder al bekend werd dat Bert Visscher de rol van Johan Willem Ripperda vertolkt, zijn dinsdag de namen van Rogier in ’t Hout, Mirjam Stolwijk, George Tobal, Joop Wittermans, Marieke Klooster en Yara Alink aan de cast toegevoegd.Acteurs bekend van Het Klokhuis en Flikken Maastricht

De Groningse Marieke Klooster, die vorig jaar ook te zien was in Hollands Hoop, keert terug in de tweede Zummerbühne-productie. De Fries Joop Wittermans (Under Wetter) zorgt voor een extra noordelijke vertegenwoordiging binnen de cast. Daarnaast zijn er rollen voor de acteurs Rogier in ’t Hout (Het Klokhuis, The Great Wonder), Mirjam Stolwijk (Maria Stuart, Flikken Maastricht), George Tobal (J

ungle, De Vlucht van een Granaatappel) en Yara Alink (Who’s afraid of Virginia Woolf?).Voorstelling met orkest en koor

Muzikale rollen zijn er voor de zangeres Rommy Gabay, operazanger Dmytro Mykheiev en voor de solisten: Maripepa Contreras, Farid Sheek, Noëlle Weidmann-Ercan, Suzan Veneman en Sergei Bolotny. Het stuk wordt ondersteund door een 27-koppige orkest en een uit 40 personen bestaand koor, met als solisten de Groningse soulzangeres Rommy Gabay en de uit Oekraïne gevluchte operazanger Dmytro Mykheiev.

Ripperda wordt van 16 augustus tot en met 10 september opgevoerd op Op Maarhuizen in Winsum en is - na het succesvolle Hollands Hoop in de zomer van 2022 - de tweede muziektheatervoorstelling van producent Zummerbühne.Wie is Ripperda?

Ripperda vertelt het verhaal van de jonker Johan Willem Ripperda, die in 1682 geboren werd in het Groningse Oldehove en opgroeide in Winsum. De ambitieuze, maar berooide Ripperda weet met het nodige opportunisme in onder meer Spanje en Marokko belangrijke machtsposities te verkrijgen.

Hollands Hoop

Zummerbühne heeft eerder succes gehad met de voorstelling Hollands Hoop op Hoog Hammen in Overschild. De 23 voorstellingen werden door in totaal 23.000 mensen bezocht.
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten