top of page

Parso Quartet

Live vanuit de Havenfoyer presenteren het Zuiderstrandtheater iedere woensdag en donderdag ZST Live, het online platform van het Zuiderstrandtheater. Vandaag is het de beurt aan Farid Sheek en het Parso Quartet. het kwartet bestaande uit vier getalenteerde musici combineert Perzische muziek met opera en jazz.

''Met muziek kun je een verhaal vertellen dat groter is dan woorden'', aldus Farid Sheek. Met zijn composities, piano en daf vertelt hij de verhalen tussen wit en zwart. Tussen Iran, waar hij vandaan komt, en Nederland, waar hij nu woont. Ook combineert hij hier zijn Iraanse achtergrond met de Westerse invloeden die hij sinds 2011 heeft verworven in Nederland.

Sheek wortelt zich langzaam aan steeds dieper in het Nederlandse cultuurlandschap en zien we hem steeds vaker terug met prominente festivals en orkesten op zijn CV. Eerder trad hij op met het Residentie Orkest en zagen we hem op het Wanderlust Festival in het Zuiderstrandtheater.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page