top of page

De Wethouder en RRKC

Albeda ontvangt de Wethouder van Onderwijs, Cultuur & Toerisme en RRKC

Maandag 8 april overhandigde Jacob van der Groot, voorzitter van de RRKC (Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur), het adviesrapport ‘Beschouwingen over Inclusiviteit, Innovatie en Interconnectiviteit’ aan wethouder Saïd Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme. Deze overhandiging heeft plaats gevonden in de Theaterschool. De studenten van Albeda MBO Theaterschool zorgden voor een fantastische muzikale opening in de centrale hal.

Studenten en oud-studenten van Albeda College Economie & Ondernemen, Albeda MBO Theaterschool, Albeda Muzikant Producer en Albeda Danscollege leverden input voor de Beschouwing over Inclusiviteit. Tijdens deze gesprekken stonden enkele vragen centraal, zoals: Wat verstaan onze MBO studenten onder kunst en cultuur? Wat inspireert hen en wat vinden zij vernieuwend? Ze hebben verteld wat zij, als jonge talenvolle professionals nodig hebben om verder te kunnen groeien in Rotterdam. Deze punten heeft de RRKC meegenomen in de beschouwingen. Deze onderwerpen krijgen een plek in het stedelijk cultuurbeleid voor de periode 2021-2024.

Elke vier jaar brengt de RRKC de sectoranalyse uit als voorbereiding op de keuzes die de gemeente Rotterdam maakt voor de meerjarige cultuursubsidies in het Cultuurplan. De RRKC adviseert de gemeente Rotterdam over kunst- en cultuurbeleid en verbindt cultuur, stad en samenleving.

Het volledige rapport is te vinden op rrkc.nl.

Uitgelichte berichten
Recente berichten