© 2018 by Farid Sheek. 

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
nederlands vlag.png
iran vlag.png
French.png

Een droom gaat in vervulling

April 28, 2018

Op een steenworp afstand speelde hij jarenlang piano. Toch leek de afstand tussen het winkelcentrum Central Plaza en de Grote Zaal van De Doelen voor de jonge Iraanse twintiger Farid Sheek al die tijd ongelooflijk groot.

 

Farid, net gevlucht uit Iran en daar student aan het conservatorium, was al lang blij dat hij op een piano kon spelen. Daar, in dat winkelcentrum, speelde hij zijn eigen composities. Treurige pianostukken zijn het, vol weemoed en passie, die de luisteraar uiteindelijk toch weten op te beuren. In de melancholie van Sheek schuilt volop schoonheid.

Deze winter werd hij tijdens het spelen gespot door een journalist van Algemeen Dagblad. Zijn levensverhaal werd opgeschreven. In het stuk zei Sheek namelijk dat hij dolgraag eens in De Doelen wilde spelen. Dat was zijn droom.

Die droom komt in 2018 meervoud uit. Dit voorjaar mocht Farid al spelen in de Grote Zaal, in een kort voorprogramma van een optreden van een regionaal orkest. Het werd een onvergetelijk optreden, dat diende als opmaat naar het echte werk op 13 oktober.

 

Deze avond speelt Farid Sheek, samen met de van oorsprong Russische celliste Maya Fridman, een avondvullend concert in de zaal van zijn dromen. Het wordt een bijzondere avond, voor Farid en Maya, maar ook voor de toehoorders. Zij zijn uitverkoren om een moment bij te wonen waarop er een jarenlang gekoesterde droom eindelijk in vervulling gaat.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

EIGHT SEASONS

May 12, 2019

1/4
Please reload

Recente berichten

November 14, 2019

May 12, 2019

April 15, 2019