top of page
Uitgelichte berichten

Een droom gaat in vervulling

Op steenworp afstand van de Doelen speelde hij vele uren piano. Maar de stap van winkelcentrum Central Plaza tegenover Rotterdam CS naar het concertgebouw leek onoverbrugbaar voor de twintiger Farid Sheek. Gevlucht uit zijn vaderland Iran, waar hij aan het conservatorium studeerde, was Farid al lang blij dat hij op een piano kon spelen.

In Central Plaza speelde Farid Sheek eigen composities, Muziek vol weemoed en passie, die de luisteraar uiteindelijk toch weet op te beuren. In zijn melancholie schuilt volop schoonheid. De winkeliers vonden het prachtig en bleven hem terugvragen. Soms liepen mensen achteloos voorbij, haastig op weg naar trein of bus. Vaker bleef men staan. Het geld dat ze hem wilden geven, nam Farid niet aan. Muziek is om te delen, niet iets om mee te verdienen. Dit najaar werd Farid tijdens zijn spel gespot door een journalist van het Algemeen Dagblad. Zijn levensverhaal kwam in de krant, waarbij hij aangaf dat hij dolgraag eens in de Doelen wilde spelen. Dat was zijn droom en die komt nu uit. Farid Sheek speelt eigen werk, samen met een celliste. Het wordt een bijzonder moment, voor hem en voor de luisteraars. Beleef dit concert waarbij een jarenlang gekoesterde droom in vervulling gaat.

Koop je kaarten via www.dedoelen.com


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page