top of page

Symfonieorkest Rijnmond

Lunchconcert

Symfonieorkest Rijnmond Cor van der Linden dirigent Thomas Ouverture Raymond Fucík Wals (uit Winterstürme) Berlioz Marche hongroise Dvorák Slavische dans op.46 nr.8 Tsjaikovski Bloemenwals (uit De Notenkraker)

Symfonieorkest Rijnmond is een jong ambitieus orkest, opgericht in juni 2007. Onder leiding van Cor van der Linden (1e violist van het Rotterdams Philharmonisch) is het orkest uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest, bestaande uit zo’n zeventig gevorderde amateurs en beroepsmusici.

Het orkest presenteert boeiende (thema)programma's met symfonische werken en soloconcerten, muziek voor blazers of strijkers, van barok tot heden. Voorprogramma Het concert begint om 12.45 uur met een kort optreden door Farid Sheek. Begin december 2017 publiceerde het AD Rotterdam een bericht waarin de 23-jarige Iraanse pianist aangaf dat hij ervan droomt om op de vleugel in de Doelen te spelen. Met veel genoegen bieden de Doelen en Symfonieorkest Rijnmond hem vandaag deze kans. Lees hier het vervolgartikel.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page