top of page

Droom 'Plaza-pianist' komt uit: AD-lezeres geeft piano cadeau

,,Wij gaan verhuizen,'' zegt weldoener Marja Copier. ,,In ons nieuwe huis past onze piano niet. Toen ik het verhaal over Farid las, wist ik het meteen: die piano zou perfect voor hem zijn. Hij verdient het.''

Vijf jaar geleden kwam Farid (23) uit Iran naar Nederland, zijn moeder achterna die moest vluchten. Piano spelen kon hij jarenlang alleen in winkelcentrum Plaza, bij Rotterdam CS. Daar staat tussen de winkels een vleugel. Zelf kon hij zo'n echte piano niet betalen.

Ongelooflijk

Farid, die inmiddels studeert op een hogeschool, in Capelle aan den IJssel woont en droomt van een optreden in De Doelen, moest lang rond zien te komen van pakweg twee tientjes per week. ,,Dit is ongelooflijk. Een echte piano in huis! In Iran hadden we die ook. Daar hadden we alles, maar hier had ik niets. Dat ik er nu een krijg had ik nooit verwacht.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page