top of page
Uitgelichte berichten

Herdenking Julia, 'De liefde heeft vanavond gesproken'

DEN HAAG - Enkele tientallen mensen hebben donderdagavond Julia Chernyshova herdacht in het Zeeheldentheater in Den Haag. Het lichaam van de Russische werd op 11 januari in delen gevonden in haar yogastudio in de Neptunusstraat op Scheveningen.

Organisator René vertelt na afloop dat hij Julia pas driekwart jaar kende maar na haar dood iets moest doen: 'een uiting van respect, een antwoord'. Hij organiseert dancefeesten in het 'love peace en happiness-wereldje'. ' Daar voel ik mij thuis, net als Julia.' Die de feesten bezocht.

Tijdens de avond werd de favoriete muziek van de Russische gespeeld. Aanwezigen zaten: op stoelen of op de kussens die voor het kleine podium lagen. Om het podium stonden foto's en vazen met rozen, er branden kaarsen.

Verlichting

Als de laatste zangeres, de laatste noot van het laatste nummer heeft gespeeld, slaat ineens de theaterverlichting op hol. 'We eindigen de avond met disco', zegt ze lachend. Anderen in de zaal fluisteren: 'Julia.' Voordat bezoekers het theater verlaten zijn er bedankjes voor de organisatie: 'Kippenvel, beautiful, het was een mooie avond.'

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page