top of page
Uitgelichte berichten

Yalda

Op woensdagvond 20 december 2017 vieren we Yalda - de langste nacht van het jaar- volgens de Iraanse traditie met poëzie, verhalen, film, muziek en dans. De traditionele Yalda lekkernijen (granaatappel, watermeloen, noten en koekjes) zijn bij de prijs inbegrepen.

Yalda staat voor de overwinning van het licht op de duisternis door de wedergeboorte van de zon. Niet alleen in de landen die tot het oude Perzië behoorden, maar ook in veel andere culturen verspreid over de vijf continenten wordt deze gebeurtenis gevierd en geëerd, ieder met zijn eigen tradities en gewoonten. In de Iraanse traditie wordt daarbij met name poëzie gelezen, worden er verhalen verteld en worden granaatappel, watermeloen, noten en zoetigheid genuttigd. Yalda is de oorsprong van het Kerstfeest, waaruit maar weer eens blijkt dat verschillende culturen vaak nauw verbonden zijn met elkaar. Deze avond staat in het teken van saamhorigheid, verbinding en het vieren van het leven. Op woensdagavond 20 december presenteren we onze bezoekers een avondvullend programma met sprookjesachtige verhalen, lyrische gedichten, poëtische films en dans & muziek van ver en dichtbij: 1001 nacht als kerstcadeau! Voordracht & verhalen: Esther Porcelijn, Farbod Moghadamian, Nafiss Nia, Özkan Golpinar (samen met Lotte Bovi), Shahzoda Nazar

ova en Simon Hodge. Films: Best Wishes van Jeroen Houben, Voor film van Douwe Dijkstra, Hemelpoort van Mischa Dols & Chris de Krijger en Home Suite Home van Jeroen Houben. Muziek: Band Oost en West Arezoo Rezvani: Santoor & Daf, Farid Sheek: Piano & Daf en Maya Fridman: Cello Vertel het verhaal door...: Naast het optreden van onze artiesten, hebben we een mooi onderdeel voor ons publiek, waar de aanwezigen, aan de hand van een persoonlijk verhaal, bijdragen aan een sfeervolle avond.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page