top of page
Uitgelichte berichten

Het daf-instrument


Bij het horen van het woord ‘daf’ denken sommige Nederlanders allereerst aan het bekende automerk, maar in Iran staat daf voor een muziekinstrument. De daf nodigt uit tot het produceren van sterk ritmische, uitnodigende klanken. Voor sommige klinkt het als ‘een roep van de liefde’. Het beheersen van dat spel, inspireert steeds meer percussionisten.

Daf is een Hebreeuws woord, dat ‘slaan’ betekent. Het daf-instrument is een van de oudste en invloedrijkste percussie-instrumenten. De daf is altijd in verschillende culturen en regio’s gebruikt. De manier van bespelen, is in elke cultuur en traditie anders geweest.

Sommigen gebruikten de daf voor de feesten en vieringen, terwijl anderen het voor rouw gebruikten. Ook is het daf-instrument op het strijdtoneel gebruikt. Verder is de daf heel belangrijk voor het soefisme geweest. Het instrument wordt tijdens sama (soefisme dans) en zekr (herhaling van heilige woorden) bespeeld.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page