© 2018 by Farid Sheek. 

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
nederlands vlag.png
iran vlag.png
French.png

Het daf-instrument

November 25, 2017

Bij het horen van het woord ‘daf’ denken sommige Nederlanders allereerst aan het bekende automerk, maar in Iran staat daf voor een muziekinstrument. De daf nodigt uit tot het produceren van sterk ritmische, uitnodigende klanken. Voor sommige klinkt het als ‘een roep van de liefde’. Het beheersen van dat spel, inspireert steeds meer percussionisten. 

 

Daf is een Hebreeuws woord, dat ‘slaan’ betekent. Het daf-instrument is een van de oudste en invloedrijkste percussie-instrumenten. De daf is altijd in verschillende culturen en regio’s gebruikt. De manier van bespelen, is in elke cultuur en traditie anders geweest.

 

    

Sommigen gebruikten de daf voor de feesten en vieringen, terwijl anderen het voor rouw gebruikten. Ook is het daf-instrument op het strijdtoneel gebruikt. Verder is de daf heel belangrijk voor het soefisme geweest. Het instrument wordt tijdens sama (soefisme dans) en zekr (herhaling van heilige woorden) bespeeld.  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

EIGHT SEASONS

May 12, 2019

1/4
Please reload

Recente berichten

November 14, 2019

May 12, 2019

April 15, 2019

November 8, 2018