top of page
Maya Fridman in het concertgebouw.jpg

Oost & West

Farid Sheek & Maya Fridman

Muziek vol weemoed en passie, die de luisteraar uiteindelijk toch weet op te beuren. Melancholie waarin schoonheid schuilt 

FARID SHEEK

Hij componeert, speelt piano en fenomenaal daf, de Perzische lijsttrommel die al duizenden jaren wordt bespeeld in het Midden-Oosten. Geboren en opgegroeid in Iran, woont Farid Sheek sinds 2011 in Nederland. Hier combineert hij de rijke Iraanse muzikale traditie die hij van zijn vader meekreeg met de Westerse invloeden die hij hier opdeed. Het resultaat is een spannende combinatie van de schoonheid van Oost en West. Zijn filosofie: met muziek kun je een verhaal vertellen dat groter is dan woorden. Wie een optreden van Farid bijwoont, beseft dat het rake woorden zijn.

MAYA FRIDMAN

Maya Fridman (Moskou, 1989) speelt sinds haar zesde cello. In 2016 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Maya is een veelzijdige celliste die zich niet wil vastpinnen op een bepaald genre. Hoewel ze een klassieke muziek achtergrond heeft, speelt ze met evenveel plezier folk, gothic rock, jazz, flamenco en nieuwe muziek.

Ze liet haar geboortestad Moskou achter zich om in Amsterdam verder te studeren bij Dmitri Ferschtman, die in Nederland een brug sloeg tussen Russische en westerse tradities. Met haar optredens trekt Maya die lijn door. Oost en West verbindt ze met poëzie, elektronica en de menselijke stem.

Contact

Info@faridsheek.com|  Tel: +31 6 42269760

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Bedankt voor de inzending!

bottom of page